MERSİN ÇAMLIYAYLA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021 Mayıs dönemi DÖGEP ve YÖGEP Çevrimiçi Toplantıları Gerçekleştirildi

Dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle 2021 Mart dönemi DÖGEP ve YÖGEP toplantıları Şube Müdürü Mehmet BULUT Başkanlığında 24.05.2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir.
2021 Mayıs dönemi DÖGEP ve YÖGEP Çevrimiçi Toplantıları Gerçekleştirildi

 Dünyada yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle 2021 yılı Mayıs ayı DÖGEP  toplantısı çevrimiçi uzaktan gerçekleştirilmiştir. e- konferans platformu olan zoom programı üzerinden yapılan toplantıda öğretmenlerin güncel konulara farklı bakışları görmesi kendilerini geliştirmesi üzerine din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile diğer branş öğretmenin canlı katılımı ile program gerçekleştirildi. Türk İslam kültür ve medeniyetine dair okulumuz öğrencileriyle pano ve tanıtım çalışmaları yapılarak aktiviteler gerçekleştirildi. Bununla ilgili öğrenciler görevlendirilerek Türk İslam kültür, medeniyet, edebiyat, sanat, bilim, dil, mimari gibi alanlarda hem öğrenciler hem de öğretmenler bilgilendirildi. Özellikle Türk İslam alimlerinin dünya bilimine katkıları üzerinde duruldu.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Din Kültürü Öğretmenleri Gelişim Programı" kapsamında Mayıs ayı eylem planı olan "Kültür ve medeniyetimizin düşünceye, varlığa, insana, eğitime, bilime, sosyal hayata, şehre, sanata, mimariye, dil ve edebiyata yansımaları" konusu başlığı altında program düzenlendi.  

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2021 Mayıs ayı Programda konuşmacı olarak Tarsus İlçe Kültür ve Müze Müdürü Doğukan ALPER konuşmacı olarak katıldı. Sunum esnasında kültür ve medeniyetimizin eğitim anlayışını yansıtan eserlerden seçilen metinler, klasik eserlerden hikâyeler ve özgün düşünceler içeren bölümler okunup  müzakere edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce hazırlanan Yönetici Gelişim Programı (YÖGEP) projesi kapsamında, eğitim yönetimi alanında kendilerini geliştirmeleri ve sürekli güncellemelerini sağlamak amacıyla Çamlıyayla'da görevli okul yöneticilerine ve okul aile birliği başkanlarına  yönelik 2021 Mayıs ayı faaliyeti gerçekleştirildi.

 Toplantı Covid-19 nedeniyle çevrimiçi zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantıda Şube Müdürümüz Mehmet BULUT:

''Öğrencilerin ilgi, istidat ve kabiliyetlerinin keşfedilmesi, etkili rehberlik ve doğru yönlendirme konusu ele alındı.Psikologlar, sözün söyleniş biçiminin sözün özünden önemli olduğunu ifade ediyorlar. Yapılan araştırmalara göre, insanlar arası iletişimde; % 7 oranında kelimeler, % 38 oranında ses tonu ve % 55 oranında jest, mimik ve vücut dili rol oynuyor.Hazreti Peygamber (s.a.v.) bütün zamanların en güzel ve en etkili hatibidir. O gönüllere giden yolu biliyordu. Bu sebeple kalplerin Sevgilisi oldu. Önce kendini sevdirdi, sonra da konuşmalarında insanları etkileyen, düşündüren bir üslup kullandı. İslam'ın ortaya koyduğu anlayışa göre eğitim ve öğretim uygulamalarının asıl ve uzun vadedeki hedefi ahiret mutluluğunu temin etmektir. Bu gerçeği kendisine hareket noktası olarak alan Hz. Peygamber (a.s), daima muhataplarının ahiret saadetlerini öncelemiş, eğitim-öğretime dair teorik ve pratik bütün anlatım ve pratiklerini bu amaca yönelik olarak gerçekleştirmiştir. Bu durum Hz. Peygamber'in (a.s) eğitimci kimliğine özellikle vurgu yapılmasının önemini göstermesi yanında insanlığın, peygamberlerin şekillendirdiği bir eğitim-öğretim anlayışına ne kadar ihtiyaç duyduklarını da göstermektedir.'' ifadelerinde bulundu.

 24-05-202124-05-202124-05-202124-05-2021

Kale Mah. Saybaşı Sokak. Hükümet Konağı 33580 Çamlıyayla/MERSİN - Büro 0 324 681 40 73, Müdür 0 324 681 40 72

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.